Ce modificari din Codul fiscal intra in vigoare la 17 iunie?
16 Iun 2017
Va aducem la cunostinta ca noi modificari privind Codul fiscal vor intra in vigoare incepand cu data de 17 iunie, urmare a publicarii in Monitorul Oficial din 14 iunie a Legii nr. 136/2017 prin care se modifica mai multe aspecte care tin de legislatia fiscala.
Aceste modificari care se aplica incepand cu 17 iunie se refera la marcarea un banderole sau marcaje a unor produse accizabile si la restituirea de accize pentru operatorii economici care fac export. De retinut ca scutirea la plata impozitului pe venitul din salarii pentru salariatii care efectueaza activitati de cercetare-dezvoltare se aplica incepand cu salariile din luna iulie, conform atentionarii consultantului fiscal Adrian Benta intr-o analiza pentru HotNews.ro.
Acesta a explicat astfel ca un angajat din categoria activitatilor de cercetare-dezvoltare beneficiaza scutirea de impozit pe venitul din salarii daca sunt indeplinite cumulativ un numar de trei conditii:
"- scutirea se acorda pentru toate persoanele ce sunt incluse in echipa unui proiect de cercetare-dezvoltare, cu indicatori definiti.
- scutirea se acorda in limita cheltuielilor cu personalul alocat proiectului de cercetare-dezvoltare si inovare, evidentiate distinct in bugetul proiectului;
- statul de plata aferent veniturilor din salarii si asimilate salariilor, obtinute de fiecare angajat din activitatiledesfasurate in proiectul de cercetare-dezvoltare si inovare, se intocmeste separat pentru fiecare proiect".
In ce priveste marcarea unor produse accizabile, potrivit prevederilor din Legea 136/2017, "antrepozitarul autorizat, destinatarul inregistrat sau importatorul autorizat are obligatia sa asigure ca banderolele sa fie aplicate la loc vizibil, pe ambalajul individual al produsului accizabil, astfel incat deschiderea ambalajului sa deterioreze banderola, iar timbrele sa fie aplicate la loc vizibil,pe ambalajul individual al produsului accizabil, astfel incat timbrul sa nu poata fi indepartat de pe ambalaj fara a fi deteriorat".
De asemenea, la restituirea de accize, "pentru produsele prevazute la art. 439 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal (tutun incalzit ce elibereaza aerosol), fabricate in antrepozite fiscale de productie din Romania, accizele nearmonizate aferente, virate la bugetul de stat, pot fi restituite la solicitarea antrepozitarilor autorizati care livreaza aceste produse in alte state membre ori le exporta. Cuantumul sumei restituite, nu poate depasi suma efectiv platita la bugetul de stat. Procedura de restituire se va adopta prin normele metodologice de aplicare".
Sursa: www.contabilul.manager.ro
Sursa: www.contabilul.manager.ro
alarm Descarca aici Programul Special de Alerta PortalContabilitate.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Noutatile PortalContabilitate.ro! ...clic aici
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Noutatile PortalContabilitate.ro! ...clic aici
Newsletter portalcontabilitate.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "Procedura de corectare a erorilor contabile"!
Articole similare
01Feb2022
Ordinul ANAF nr. 80/2022. Modificari privind procedura de directionare a 3,5% din impozitul anual catre ONG-uri
de
Ionut Jinga
01 Feb 2022
07Dec2020
ONG. Simplificari privind inscrierea in Registrul Unitatilor de Cult si exceptii de la depunerea Declaratiei privind Beneficiarul Real
de
Ionut Jinga
07 Dec 2020
16Nov2017
Ce contributii si impozite datoreaza un PFA in 2018?
de
PortalContabilitate.ro
16 Nov 2017
13Nov2017
Analiza OUG 79 - Impunerea veniturilor din salarii in 2018
de
PortalContabilitate.ro
13 Nov 2017
26Oct2017
IMM-urile nu vor beneficia de reducerea contributiilor la pensii
de
PortalContabilitate.ro
26 Oct 2017
17Oct2017
Formularul 050. Cerere de Inregistrare sau Modificare a domiciliului fiscal. Conditii depunere
de
PortalContabilitate.ro
17 Oct 2017