Gestiune productie tamplarie PVC
M-am gandit dpvd al gestiunii creez 3 gestiuni. Gestiunea Depozit (firma are un depozit inreg ca pct de lucru, este pctul central, de acolo pleaca materiile prime spre atelier dar tot de acolo se vinde cu amanuntul), Gestiunea Atelier (unde are loc activitatea de productie) si Depozitul Magazin unde pe langa jaluzele produse in atelier se mai comercializeaza si tamplarie pvc pe baza de comanda.
M-am gandit la urmatoarele posibilitati:
1. Toate gestiunile cantitativ valoric, inregistrarile contabile fiind:
%=401
301
4426
345=711
711=345
602=302
53115121=%
701
4427
2. Toate gestiunile global valorice. Dpvd legal, ptr activitatea de productie este corecta folosirea gestiunii global valorice?
Nelamuririle mele sunt:
- Pana in momentul de fata, firma nu avea activitate de productie, aceasta doar comercializa tamplarie pvc pe baza de comanda, inregistrarile se faceau astfel:
%=401
3028
4426
602=302
5311= 704
Va rog sa imi spuneti parerea dvs. Eu am considerat gresita aceasta abordare, tinandu-se cont ca nu se foloseste 371 iar iesirile se faceau prin 704 (pe factura insa nu era mentionat serviciumontaj ci doar tamplarie pvc) iar contul 3028 prezinta un sold maricel. Preluand contabilitatea firmei doresc sa schimb modul de lucru, aceasta intra sub incidenta Codului fiscal care spune ca nu pot sa schimb metodele contabile de evaluare a stocurilor in cursul anului fiscal? Ce ma sfatuiti sa fac?
- La descarcarea din gestiune (cantitativ valoric) in cazul in care sa zicem ca dintr-un balot de 100 m se folosesc doar 10 m pentru o comanda de jaluzea. Se poate face descarcarea fractionat? Dar in cazul gestiunii global valorice?
- Descarcarea din gestiune pot sa o fac pe baza unui raport de productie completat de mesterul respectiv, pe baza caruia sa ii fie calculat costul? Si daca ii calculez costul, cum ar trebui sa folosesc conturile clasei 9, sunt obligatorii?
- Cum este corect sa fac inregistrarea intrarilor in Gestiunea Depozit stiind ca iesirile vor fi si de materii prime catre Depozitul Atelier pentru realizarea produsului finit cat si sub forma de vanzare directa de marfuri catre clienti? Precizez ca nu se poate cunoaste de la inceput care vor ajunge materii prime si care marfuri.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii portalcontabilitate.ro
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 02 apr 2011.
Login utilizator
De ce sa ma inregistrez?
- 125 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 131326 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal + consultanta personalizata te costa acum doar 4.15 lei/zi, TVA inclusa.
- NOU! Accesul total in portal + consultanta personalizata + Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Contabili - Legis Plus Contabilitate te costa acum doar 5.43 lei/zi, TVA inclusa.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Newsletter portalcontabilitate.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "Tranzactiile cu numerar in 2024. Cum sa evitati amenzile"!