Prestari servicii lohn. Implicatii fiscale
Reprezentantul fiscal efectueaza urmatoarele operatiuni pe teritoriul Romaniei:
- primeste stocurile trimise spre prelucrare de firma din UE;
- achizitioneaza intracomunitar alte materiale necesare obtinerii produselor finite (altele decat cele apartinand firmei din UE);
- achizitioneaza din Romania materiale pentru ambalat produsele fabricate in lohn;
- achizitii intracomunitare de bunuri asimilate pentru cazul in care dupa obtinerea produselor acestea nu se mai intorc la firma din UE ci sunt livrate direct de catre reprezentant in Romania, in alte state din UE sau in state terte;
- livrari intracomunitare de bunuri in UE catre clientii firmei din UE care a pus la dispozitie materia prima pentru prelucrare in lohn;
- livrari la export catre clientii firmei din UE;
- livrari catre clienti din Romania.
Stocurile de produse rezultate in urma prelucrarii sunt puse la dispozitia reprezentantului fiscal, iar factura pentru manopera de prelucrare se emite pe codul firmei din UE.
Activitatea desfasurata de reprezentant genereaza un sediu permanent in Romania al firmei din UE? Ce evidenta a stocurilor supuse prelucrarii si a produselor rezultate este obligata sa conduca societatea care proceseaza in lohn si in baza caror documente se intocmeste evidenta?
Ce evidenta a stocurilor care urmeaza a fi prelucrate si a produselor realizate de societate trebuie sa intocmeasca reprezentantul fiscal si in baza caror documente justificative? Este obligatorie intocmirea unui contract de mandat pentru reprezentarea fiscal daca in acest contract trebuie prevazut un tarif pentru spatiul pe care il utilizeaza reprezentantul in incinta societatii si pentru serviciile realizate de angajatii unitatii (evidenta in scop de TVA, declaratii, rambursare TVA, etc.)? Contractul de prelucrare in lohn prevede un tarif fix pe ora de manopera de prelucrare aplicabil in conditii FCA la sediul reprezentantului se mai impune facturarea separata a serviciilor prestate de angajatii unitatii pentru activitatea reprezentantului?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii portalcontabilitate.ro
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 30 nov 2016.
Login utilizator
De ce sa ma inregistrez?
- 125 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 135097 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal + consultanta personalizata te costa acum doar 4.15 lei/zi, TVA inclusa.
- NOU! Accesul total in portal + consultanta personalizata + Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Contabili - Legis Plus Contabilitate te costa acum doar 5.43 lei/zi, TVA inclusa.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Newsletter portalcontabilitate.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "Procedura de corectare a erorilor contabile"!