Restaurant-Bar. Monografie contabila
Problema mea este urmatoarea:
Toate achizitiile de materii prime (le-as fi considerat eu) si marfuri care au aprovizionat bucataria si barul s-au inregistrat pe contul 371, cu conturile de venituri si cheltuieli aferente, respectiv 707 si 607.
Explicatia a fost ca pentru unitatile de alimentatie publica este acceptat si recunoscut de catre toate organele de control (garda si administratie financiara) sa se lucreze numai pe conturile 371, 607 si 707; adica, sa se evidentieze numai activitatea de comert, nu si cea de productie din bucatarie si partial din bar (pt.cokteiluri, cafele, etc.).
Mai mult decat atat, in balanta unei unitati de alimentatie publica (restaurant) nu ar trebui sa existe contul 701 "Venituri din productie" ci numai 707; asa ar lucra marile lanturi de hoteluri si marile restaurante.
Ce parere aveti?
Cum este corect?
Care ar trebui sa fie monografia contabila corecta pentru un Bar - Restaurant?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Fa-ti un CONT de TESTARE GRATUITA completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 22 feb 2012.
cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Newsletter portalcontabilitate.ro

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalcontabilitate.ro si primesti cadou Raportul special "Procedura de corectare a erorilor contabile"!